Майже рік у СІЗО: окупанти випустили кримськотатарського політв'язня Бекірова

Центральний районний суд Сімферополя в анексованому Росією Криму випустив кримськотатарського активіста Едема Бекірова після 258 днів у СІЗО.

Про це у вівторок, 27 серпня інформує “Крим.Реалії” з посиланням на адвокатів Олексія Ладіна та Ісляма Веліляєва. Інформацію підтвердив у Facebook і відомий журналіст Антон Наумлюк.

“Центральний районний суд Сімферополя змінив запобіжний захід Едему Бекірову, обвинуваченому в незаконному обігу вибухових речовин і боєприпасів, і відпустив його з СІЗО під зобов’язання про явку в суд. Бекіров провів в ув’язненні 258 днів”, – написав Наумлюк.

Російські силовики затримали та арештували кримськотатарського активіста Едема Бекірова 12 грудня 2018 року на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Бекірова утримують у Сімферопольському СІЗО у справі за фальшивим обвинуваченням у “зберіганні й передачі вибухонебезпечних речовин та патронів”.

У Бекірова – І група інвалідності, він страждає від важких хвороб. Неодноразово з’являлися повідомлення, що стан Едема погіршується.
6 червня окупаційний суд у Криму продовжив арешт Бекірову ще на два місяці, до 12 серпня 2019 року.

Окупаційна влада РФ відхилила рішення Європейського суду з прав людини щодо негайної госпіталізації Бекірова для належного медичного огляду та лікування.

Бекірова змушували свідчити проти голови Меджлісу Рефата Чубарова, лідера кримських татар Мустафи Джемільова і бізнесмена Ленура Іслямова про те, що вони начебто готували теракт в Криму, заявив Чубаров.

Новинарня

крим анексія репресії татари

Знак гривні
Знак гривні