Як бюрократи залишили армію без сучасних БТР

Якщо Путін на нас не нападе, ми самі себе переможемо. Сьогодні державний концерн "Укроборонпром" повідомив, що унікальне "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. Морозова" переводить майже тисячний колектив підприємства на дводенний робочий тиждень.

Про це пише голова експертної організації StateWatch, керівник проекту "Марлін" Гліб Канєвський.

Бо Міністерством оборони припинено фінансування виробництва БТР-4.

А конструкторському бюро висунуті претензії на сплату штрафних санкцій у розмірі 82,3 млн грн за невиготовлення тих самих БТР. Машини потрібні були армії ще в червні цього року.

Причина фактичного підриву національної безпеки?

За 5 років (!) в Україні так і не з'явилося жодне підприємство, яке могло б виготовляти броню у достатній кількості для оборонного замовлення.

Ще раз, хвалений "Укроборонпром", попри війну, так і не зміг вдосталь забезпечити збройні сили БТРами.

Чиновники концерну почали імпортувати фінську сталь, яку використовують у країнах НАТО. Та після випробувань на полігоні їхні колеги – чиновники з Міноборони заявили, що випробування несправжні, а привезена сталь – "сміття".

У свою чергу, чиновників Міноборони звинуватили в тому, що останні живуть за старими стандартами.

У підсумку, фронт залишився без БТР.

Я не знаю, хто саме з цієї армії чиновників винний. Плюс, додайте сюди не менш відповідальних з РНБО, Мінекономрозвитку, парламентського комітету з питань нацбезпеки...

Проте, я вважаю справжньою махновщиною, коли державні структури, на які покладено завдання забезпечити солдат технікою, безрезультатно воюють між собою роками в кабінетах.

І саме в цьому ключова претензія до Букіна, Гладковського, Пашинського, Павловського та інших достойників, які донедавна рулили оборонним бюджетом.

армія зброя скандал харків

Знак гривні
Знак гривні