Меркель звинуватила путінську Росію в руйнуванні ракетного договору та зриві Мінських домовленостей

Федеральний канцлер Німеччини Анґела Меркель звинуватила путінську Росію в тому, що вона доказово порушила умови Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності і таким чином дала привід для розірвання угоди.

Про це голова німецького уряду заявила в середу, 14 серпня, на спільній пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою в Берліні, передає DW.

Зі знищенням ДРСМД "була втрачена частина системи обмежень озброєнь в Європі й у всьому світі", - наводить слова Меркель її пресслужба.

У зв'язку з цим, зазначила федеральний канцлер, Німеччина разом із партнерами в найближчі роки докладе зусиль до нового обмеження озброєнь. При цьому, підкреслила Меркель, НАТО знайде спільну відповідь на цю ситуацію, про що неодноразово говорив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

"Німеччина - частина НАТО і буде поводитися як партнер по НАТО", - заявила голова уряду.

Крім того, вона заявила, що до реалізації Мінських угод країни Європейського Союзу не можуть у повній мірі співпрацювати з Російською Федерацією.

"Мінські домовленості необхідно реалізувати... Доти, поки вони не будуть реалізовані, можливості для співпраці у нас будуть зовсім не тими, якими ми б хотіли", – сказала вона.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

зброя меркель путін агресія війна

Знак гривні
Знак гривні