Перемир'я Зеленського: вже восьмий загиблий боєць. Помер сержант Дашковець, поранений 9 серпня в Широкиному

За нашими підрахунками це вже восьма бойова втрата наших військових з початку “хлібного перемир’я” і шоста – в серпні. Для порівняння: за даними Новинарні у черні, тобто до перемир'я, коли наші відповідали на обстріли, загинуло теж 8 бійців, а перемир'я не триває ще і місця.

Його поранення було несумісне з життям. Однак за життя бійця медики боролися три доби.

У лікарні помер військовослужбовець Збройних сил України, який був поранений у районі Широкиного Донецької області.

Про це повідомив у фейсбуці головний лікар КУ "Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І. І. Мечникова" Сергій Риженко.

За його словами, за життя бійця медики боролися три доби, але врятувати його не вдалося.

"Він не просив про допомогу. Його поранення несумісне з життям. Його мозок зруйнований, тотальна ішемія, кістки черепа розламані на частини. Біля селища Широкине куля влучила Дмитрові в чоло і вийшла через потилицю. Тиск по нулях, очі нерухомо дивляться в стелю, кома ІІІ. Лікарі Мечникова, сподіваючись на диво, не залишали бійця, підключивши всі апарати стеження, коригуючи всі життєві функції, апарат ШВЛ. Операція неможлива. Три рази зупинялося серце. Реаніматологові вдавалося запускати. Вчора ввечері Дмитро помер", - написав Риженко.

Він уточнив, що загиблий - із смт Миропіль Житомирської області. У нього залишилися дружина і дитина.

Загиблий - Дмитро Дмитрович Дашковець, сержант, командир взводу одного з підрозділів Збройних сил України.

9 серпня він отримав важке кульове поранення в голову і був евакуйований у Дніпро, був у стані коми і переніс три зупинки серця.

Дмитро Дашковець народився 26.03.1983 року. Довгий час служив у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді. У 2004-2005 роках проходив службу у складі миротворчого контингенту в Іраку.

Нагадаємо, в суботу на Донбасі під час виконання бойового завдання загинув військовослужбовець Національної гвардії України.

Лівий берег

Перед цим загинули:

21 липня від підриву на мінах біля Щастя загинули Семер Румигін і Микита Скітченко.

6 серпня внаслідок обстрілу біля Павлополя загинули четверо військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти – старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра та матрос Василь Курдов.

10 серпня на Світлодарській дузі загинув військовослужбовець Національної гвардії (полк “Азов”) Роман Романенко.

Перемиря ініційоване Зеленським теоретично триває з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року. Та російські окупаційні війська щодня здійснюють по 5- 10 обстрілів наших позицій. Стріляють зі стрілецької, снайперської зброї крупнокаліберних кулеметів, ручних гранатометів іноді мінометів. Інформації про вогонь у відповідь немає.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина армія втрати війна перемир'я

Знак гривні
Знак гривні