На Херсонській міськраді з'явився напис на всю стіни до річниці нападу на Гандзюк (ФОТО)

31 липня 2018 року активістку облили сірчаною кислотою біля її будинку в Херсоні. На стіні Херсонської міськради сьогодні вночі з'явився напис "Убивці Каті Гандзюк будуть покарані".

31 липня 2018 року на в.о. керуючого справами виконавчого комітету, радницю херсонського міського голови Катерину Гандзюк напали біля під'їзду її будинку і облили сірчаною кислотою. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

Генпрокурор Юрій Луценко 4 грудня заявив, що у справі про вбивство Катерини Гандзюк оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін.

Журналісти Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко у своєму Telegram-каналі оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником і організатором вбивства Гандзюк. За інформацією журналісток, цим посередником виявився помічник народного депутата Паламарчука Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Торбіну.

6 листопада 2018 року Паламарчук повідомив, що звільнив свого помічника, який фігурує в розслідуванні, щоб уникнути тиску на слідство.

7 травня 2019 року Генпрокуратура України затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо п'яти осіб, обвинувачених у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Гандзюк, через місяць Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоду зі слідством п'ятьох обвинувачених і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі - терміном від 4 до 6 з половиною років.

24 липня Генпрокуратура зупинила досудове розслідування щодо підозрюваних в організації нападу на Катерину Гандзюк - Владислава Мангера і Олексія Левіна - у зв'язку з тим, що Левін переховується за кордоном і щодо нього неможливо провести слідчі дії.

Лівий берег

херсонщина гандзюк кримінал

Знак гривні
Знак гривні