Командувач ДШВ Забродський залишається в ЗСУ, але буде відкомандирований у Раду

Командувач Десантно-штурмових військ, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський залишатиметься військовослужбовцем Збройних сил України й після того, як стане депутатом Верховної Ради.

Про це Забродський, який проходить до парламенту як 4-й номер списку партії “Європейська солідарність”, розповів у коментарі “Новинарні”.

На запитання, що він обере – подальшу військову службу чи роботу в парламенті, Забродський відповів: “Я обираю роботу у Верховній Раді. Щодо військової служби, то згідно з чинним законодавством, військовослужбовці залишаються в складі Збройних сил. І відкомандировуються в законодавчий орган”.

“Насамперед треба дочекатися офіційного оприлюднення результатів голосування. Після цього є низка механізмів: військовослужбовець подає рапорт, підписується відповідний наказ — це таке саме відрядження, як і будь-яке відрядження в Збройних силах”, — пояснив командувач ДШВ.

За словами Забродського, наразі він перебуває у відпустці в зв’язку з виборами.

“Відпустка діє на час виборчих перегонів — і до оприлюднення офіційних результатів голосування”, — зазначив генерал-лейтенант.

Він також розповів, що після цього “на дуже короткий період” повернеться в командування ДШВ, щоб передати справи на час своєї відсутності.

У Верховній Раді генерал Забродський сподівається працювати в Комітеті з питань національної безпеки і оборони: “Важко сказати, в якому комітеті я буду, але є велике бажання працювати саме в цьому”, — зазначив командувач ДШВ.

Раніше він також повідомив, що у Верховній Раді планує, серед іншого, працювати “над створенням і вдосконаленням ракетних комплексів всього спектру призначень”.

“Другою важливою складовою нашої боротьби в парламенті стане неухильне відстоювання соціальних позицій, які мають зараз військовослужбовці Збройних сил та інших військових формувань”, — додав Забродський.

армія Рада вибори-19 забродський

Знак гривні
Знак гривні