Українці впевнені, що Порошенко найбільше з усіх президентів зробив для державності (ІНФОГРАФІКА)

Більша частина населення вважає, що серед Президентів України Петро Порошенко зробив найбільший внесок в розвиток української державності.

На другому місці з різницею в межах статистичної похибки – Леонід Кучма та Леонід Кравчук.

Про це йдеться в дослідженні однієї з найвідоміших соціологічних компаній – Соціс.

Дослідження проведено з 3 до 9 липня.

Обсяг вибірки – дві тисячі осіб, вибірка репрезентативна для всієї підконтрольної території.

Розкладка по президентах

Якщо говорити про конкретні заслуги Президентів перед державою, то респонденти певною мірою визнають внесок Леоніда Кравчука та Леоніда Кучми в зміцнення державної незалежності України, а також внесок Леоніда Кучми в зміцнення та розвиток української економіки. Найменш ефективними Леонід Кучма та Леонід Кравчук, на думку респондентів, були в боротьбі з корупцією.

Респонденти здебільшого не бачать суттєвого внеску в розвиток країни з боку Віктора Ющенка та Віктора Януковича. І хоч найбільш негативно оцінюються заслуги Віктора Януковича, його результат все-таки вищий, ніж у Ющенка: внесок Ющенка більше людей вважають "не надто вагомим", ніж внесок Януковича.

Більша частина респондентів визнає суттєвий внесок Петра Порошенка в більшості з напрямків розвитку країни, особливо в інтеграцію до Європи та в зміцнення обороноздатності. За останній рік оцінки його заслуг помітно покращилися. Слабким місцем в його роботі, на думку більшості опитаних, була і залишається боротьба з корупцією.

Враховуючи нетривалий термін перебування Володимира Зеленського на посаді президента, респонденти здебільшого або не змогли оцінити його внесок в розвиток країни, або вказували на відсутність такого внеску.

Детально в таблицях

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

держава інфографіка порошенко

Знак гривні
Знак гривні