Національна асамблея Франції ухвалила закон, який дозволить штрафувати соцмережі за мову ворожнечі

У четвер, 4 липня 2019 року, нижня палата парламенту Франції схвалила нові штрафи, спрямовані на те, щоб змусити Facebook, Google, Twitter видаляти вміст, який французький уряд вважає мовою ворожнечі.

Про це пише Net Freedom.

Якщо нові положення будуть повністю схвалені, а для цього потрібне ще голосування Сенату, верхньої палати парламенту Франції, то в онлайн-платформ буде 24 години на видалення контенту з мовою ворожнечі з моменту, коли про неї було повідомлено, пише The Verge з посиланням на AP.

Повідомляється також, що в Національній Асамблеї велися дискусії щодо визначення “мови ворожнечі”.

Нове регулювання передбачає штраф до 1,25 мільйона євро, якщо компанії не встигнуть прибрати образливий контент зі своїх сервісів. У документі зазначається, що видалятися має будь-який контент (відео чи повідомлення), що підбурює або заохочує до насильства, ненависті, тероризму, дискримінації за расою та релігією чи містить дитячу порнографію.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон говорив про необхідність такого регулювання у зв’язку з посиленням антисемітських інцидентів та збільшенням екстремістської мови в мережі.

З 1 січня 2019 року в Німеччині набув чинності аналогічний закон, який зобов’язує платформи видаляти контент, що є незаконним відповідно до німецького законодавства протягом тих же 24 годин, а штраф за порушення сягає 50 мільйонів євро.

Нагадаємо, 4 липня 2019 року Федеральне відомство Німеччини у справах юстиції оштрафувало компанію Facebook на 2 мільйони євро через порушення законодавства щодо боротьби з поширенням фейкових новин та мови ненависті. У відомстві також вважають, що дії Facebook “спотворили картину масштабів незаконного контенту на платформі, а також способів компанії щодо боротьби з ним”.

інтернет франція

Знак гривні
Знак гривні