Документи Міноборони склали так, щоб вони підійшли лише одному виробнику бронежилетів - співробітник МОУ

Попри аргументи десантників, а також спільну роботу з розробниками щодо поліпшення виробу на базі харківської моделі, Головне управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України навесні цього року на сайті МОУ виклало технічну документацію, яка підходила тільки одному виробникові - ТЕМП 3000.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав експерт з безпеки, екіпірування і спорядження, співробітник Міністерства оборони Ігор Молодан.

"Передісторія подій, пов'язаних із кримінальними справами, обшуками розробників МОУ та виробників. Восени 2018 року на базі 95 бригади ПДВ завершилися військово-дослідні випробування трьох різних моделей бронежилетів. У порівняльному тесті брали участь нові моделі модульних бронежилетів від: 1. Темп-3000 2. Харківський завод засобів індивідуального захисту 3. МАТЕ і Балістіка. Всі моделі по 25 комплектів випробовувалися послідовно в одному підрозділі упродовж 3 місяців (1 місяць - 1 модель). Зазначу, що виробники вклали колосальну кількість праці та грошових ресурсів", - зазначив експерт.

"Два альтернативні виробники, які до цього не брали участі в поставках для ЗСУ, повірили військовим в особі керівника ГУРСМО ЗСУ. Повірив і я ... тому підійшов до питання випробувань гранично відповідально. Випробування проводилися і завершилися своєчасно, військовими були надані всі акти і протоколи випробувань. Наприкінці було проведено анкетування та опитування, яке в повному обсязі надано на відео без корекції (вибачте за якість звуку. Мій голос за кадром). За словами самих військових, а також у їхніх анкетах, переконливу перемогу здобула харківська модель модульного загальновійськового бронежилета! На другому місці - МАТЕ і Балістика. На третьому - Темп-3000", - нагадав Молодан.

"Незважаючи на аргументи десантників, а так само спільну роботу з розробниками щодо поліпшення виробу на базі харківської моделі, Головним управлінням розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України навесні цього року на сайті МОУ була викладена технічна документація, яка підходила тільки одному виробникові - ТЕМП 3000. Попередньо, до публікації на сайті ТУ, начальник ГУРСМО ЗСУ відсторонив від роботи всіх фігурантів цих розробок!!! П'ять ключових керівників речового управління були переведені в інші силові структури або звільнені, двоє - припинили роботу над технічною документацією", - підкреслив Молодан.

Цензор

армія зброя корупція закупівлі

Знак гривні
Знак гривні