Мустафа Найєм порадив Зеленському, що йому робити з реєстрацією Клюєва і Шарія

Волонтер Роман Синіцин закликав усіх небайдужих громадян вийти на акцію протесту увечері 2 липня на Майдан, після того, як ЦВК зареєструвала кандидатами в нардепи Шарія та Клюєва. Про це він написав у Фейсбуці.

Зі свого боку, нардеп Мустафа Найєм зазначив у Фейсбуці: "Верховний суд зобов'язав Центрвиборчком зареєструвати Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати. Виявляється, ми ідіоти, і всі ці роки "регіонал" жив, працював і страждав на території України, в Донецьку.

Це ще одна гиря на чашу радикальних протестів.

Тому що людям все одно, хто це зробив, чиї це судді і чому вони такі пустоголові. Люди в усьому звинувачуватимуть владу. Так було за Януковича. Так було за Порошенка. І нічого не заважає їм так думати за Володимира Зеленського.

Якщо в офісі президента теж не вважають це нормальним, я б їм порадив:

По-перше, дати жорстку й однозначну політичну оцінку цього рішення і пояснити, що якщо людина перебувала в розшуку, і її п'ять років не могли знайти, то йде вона в ліс, а не на вибори.

По-друге, "Слузі народу" закликати усі партії і самовисуванців на окрузі зняти свої кандидатури на користь найбільш рейтингового кандидата і спільно зробити все можливе в рамках закону, щоб Андрій Клюєв не обрався до парламенту. До речі, те ж саме може зробити і партія "Голос".

Мовчання влади у відповідь на несправделивість розцінюється як підтримка несправделивості. Так було і так буде, незалежно від того, хто, як і з яким відсотком був обраний.

І так, я прийду сьогодні на 20:00 на попереджувальну акцію на Майдані Незалежності. Просто нагадати, що ми є і нам не все одно".

шарій стопреванш клюєв

Знак гривні
Знак гривні