Взаємне спихування: Верховний Суд каже, ще не зобов'язував реєструвати Шарія. ЦВК каже, що інакше не могла

Як відомо, ЦВК заявила, що зареєструвала Клюєва, а також і Шарія кандидатами в депутати "на виконання рішень Верховного Суду". Однак у рішенні Верховного суду відсутня обов’язкова вимога зареєструвати блогера Анатолія Шарія кандидатом у народні депутати. По Клюєву також раніше звучала вимога "повторно розглянути документи".

Згідно з повідомленням суду, Касаційний адміністративний суд в складі Верховного суду лише частково задовольнив апеляцію ЦВК на рішення Шостого апеляційного суду, який зобов’язував ЦВК розглянути заяву Шарія та зареєструвати його на дострокових виборах до Верховної Ради.


На Майдані збирається протест через останні рішення Верховного Суду і ЦВК

"Рішення Шостого апеляційного суду в частині задоволення позовних вимог зобов’язати ЦВК розглянути заяву партії в частині реєстрації Шарія кандидатом в депутати скасувати. Прийняти нове судове рішення в цій частині. Зобов’язати ЦВК повторно розглянути документи Шарія на реєстрацію кандидатом з урахуванням висновків суду, викладених у цій постанові, — заявили в Верховному суді.

Таким чином, Верховний суд не приймав рішення про обов’язкову реєстрацію блогера.

Нагадаємо, що ЦВК України прийняла рішення зареєструвати блогера Анатолія Шарія в виборчому списку політичної сили Партія Шарія, а також екс-голову Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва по мажоритарному округу № 46 в Донецькій області.

У ЦВК ж заявили, що у них "не було іншого виходу", крім як зареєструвати зазначених кандидатів.

Як заявила секретар ЦВК Наталія Бернацька, члени комісії опинились у патовій ситуації.

«Ця ситуація просто обурює. Ви знаєте, в шахах це називається пат — коли хід у тебе, але жодна з фігур не може рухатися. В такій же ситуації зараз перебуває ЦВК. До виборів залишилося 19 днів. Якщо ми сьогодні не віддамо до друку всі бюлетені, то ми ставимо по факту вибори під загрозу. І ми розуміємо, що для нас в пріоритеті має бути право кожного громадянина України обрати нову владу і таким чином здійснити своє ключове виборче право. Але як ми можемо це зробити, коли ми маємо такі рішення судів? І по факту Верховний суд поставив в цих питаннях крапку, знищивши всі наші докази», — сказала вона.

За словами секретаря ЦВК, у комісії не було іншого виходу, крім як зареєструвати зазначених кандидатів.

шарій скандал протест вибори-19 клюєв майдан говорильня

Знак гривні
Знак гривні