У Зеленського радять Медведчуку приватно купувати російський газ для перепродажу в Україні - але це корупційна схема

Представник президента Володимира Зеленського в Кабміні Андрій Герус в ефірі телеканалу 112 Україна запропонував "новий" спосіб покупки російського газу: створити приватну компанію. Але подібний "новий" спосіб, нагадаємо, вже існував за Януковича. Це - пропозиція повернення старої корупційної схеми, яка діяла за часів Януковича, тільки тоді такою фірмою була "РосУкрЕнерго" олігарха Фірташа.

Свою ідею Герус запропонував лідерам "Опозиційною платформи - За життя" Юрію Бойку і Віктору Медведчуку. Він порадив їм створити приватну компанію, яка зможе укласти угоду з російським Газпромом і постачати газ в Україну, - пише Фокус.

"Їм для цього не потрібна ні влада, ні новий президент, ні старий президент, а їм треба купити його, привезти в Україну і продати. Ми будемо всі аплодувати і говорити спасибі", - заявив Герус.

Він додав, що під час поїздки в Росію Бойкові й Медведчуку треба було відразу укласти контракт з Москвою.

"На сьогодні у нас в Україні працює близько 800 трейдерів. Кілька десятків трейдерів активно імпортують газ, тому якщо пан Бойко і пан Медведчук домовилися про якусь ціну газу, їм треба негайно ці домовленості покласти на папір, підписати договір", - сказав Герус.

СБУ розслідує візити Медведчука та Бойка "на переговори" в Росію - як "державну зраду"

газ курйоз зеленський росія медведчук

Знак гривні
Знак гривні