Хто буде речницею Зеленського та що про неї відомо (ФОТО)

Президент Володимир Зеленський призначить на посаду прес-секретаря президента журналістку Юлію Мендель.

Відповідну інформацію підтвердили джерела в Адміністрації президента. За словами співрозмовника УП, відповідний указ про призначення Мендель мають опублікувати 3 червня о 13.30.

Раніше вона зустрічалась із Зеленським і, як із іншими політиками, зробила фото.

Журналістка виграла конкурс на посаду, який 30 квітня оголосив новообраний президент.

Інформацію підтверджують також наближені, як ввжається, до олігарха Ігоря Коломойського видання the Babel та Уніан.

Юлії Мендель 32 роки. Вона народилася в Херсоні, навчалася журналістиці в Києві. У різний час працювала на телеканалах ICTV, «Еспрессо-ТВ» та «Інтері». Кілька років як журналіст співпрацює з The New York Times. Писала для українського Forbes і американського Politico.

У 2016-му Мендель стала героїнею новин про сексуальні домагання. На своїй сторінці у Facebook вона написала про непристойні коментарі на її адресу від незнайомого чоловіка. Цей пост зібрав сотні коментарів і викликав бурхливу дискусію про те, чи варто про такі випадки розповідати публічно.

Серед Facebook-друзів журналістки — колеги з різних видань і телеканалів, політики та громадські активісти. «Товаришує» вона й із заступником голови Адміністрації президента, в минулому сценаристом «Студії «Квартал-95» Юрієм Костюком, а також із відомим технологом Микитою Потураєвим. Він консультував «ЗеКоманду» під час передвиборчої кампанії.

Останнім часом вона, як і всі українські журналісти, багато писала про президентські вибори та їхніх головних учасників — Зеленського, Порошенка, Тимошенко. У попередні роки Мендель закликала звільнити Надію Савченко з російського полону, писала про проблеми учасників АТО, публікувала селфі з відомими політиками та журналістами.

мендель президент

Знак гривні
Знак гривні