Неймовірно. Обвинувачення проситиме лише домашній арешт п'яним поліцейським, які стріляли в голову 5-річній дитині

Двом працівникам патрульної поліції Переяслав-Хмельницького, які п'яними поцілили в голову 5-річному хлопчику з вогнепальної зброї, повідомлено про підозру. Прокуратура готує клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаних посад. Поліцейські визнають свою провину, але не знають, хто з них попав у дитину, бо були дуже п'яні. При цьому спершу вони брехали, нібито дитина сама впала й ударилася головою об бордюр - й лише після того, як лікарі виявили вогнепальні поранення, змінили свідчення.

Багатьох людей за значно менші провини садять у СІЗО

Про це повідомляє у неділю прокуратура Київщини, яку цитує УП.

"За процесуального керівництва прокуратури Київської області сьогодні, 02 червня, слідчим Державного бюро розслідувань двом поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ст.128 КК України, а саме в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб", - зазначили в прокуратурі.

Там повідомили, що вказані працівники патрульної поліції 31 травня цього року в м. Переяслав-Хмельницький під час відпочинку вживали спиртні напої.

"В подальшому домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, які були розташовані в місці, де могли перебувати люди. Внаслідок здійснення пострілів поцілили в малолітнього хлопчика, який в цей час перебував на дитячому майданчику неподалік від будинку, де розважались поліцейські", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прокуратурою готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаних посад.

За попередніми даними, п'яні поліцейські, перебуваючи не на службі, вирішили постріляти по бляшанках і влучили в голову 5-річному хлопчику. Спершу вони заявляли, ніби дитина сама впала - однак лікарі заявили про вогнепальне поранення, а поряд було знайдено гільзи. Дитина в реанімації в дуже тяжкому стані.

Працівники поліції спершу стверджували, що 31 травня близько 16 години четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч місця свого проживання. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності підслизнувся та впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого отримав травму голови.

"Згідно проведеного оперативного втручання медичних працівників встановлено наявність у малолітнього проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови. Враховуючи отриману інформацію, поліцейські провели додатковий огляд місця події, в ході якого за 70-150 м. виявили гільзи від патронів Флобера", - йдеться в заяві Державного бюро розслідувань.

поліція скандал прокуратура київщина

Знак гривні
Знак гривні