Під угорським парламентом загинули в річковій аварії корейські туристи - заарештували українця (ВІДЕО)

Поліція Угорщини заарештувала капітана круїзного теплохода, що зіткнувся з прогулянковим катером на річці Дунай у Будапешті, в результаті чого загинули як мінімум сім осіб.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ВВС.

64-річний український громадянин Юрій С. з Одеси, який є капітаном річкового теплохода Viking Sygin, був затриманий в якості підозрюваного.

Кримінальне розслідування проводиться за статтею про недбальство під час руху на воді, що призвело до масових жертв.

Великий Viking Sygin, яким керує українець - врізається ззаду в меншу "Русалку", яка в результаті тоне:

Угорська поліція повідомила, що розслідування виявило докази, які викликали питання особистої відповідальності, тому капітана допитали, а потім вирішили взяти під варту.

Нагадаємо, прогулянковий теплохід Hableany - "Русалка" затонув в середу ввечері в кількох метрах від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини.

На борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи и двоє членів екіпажу. Сім людей загинули, ще сім вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою без вісти.

До пошукової операції залучили один з військових кораблів і дайверів угорської армії. Уламки човна лежать на глибині 3-4 метри.

Як і раніше, офіційно не названі причини аварії. Відомо, що "Русалка" впала на бік через 7 секунд після зіткнення і затонула.

катастрофа угорщина

Знак гривні
Знак гривні