Особистий охоронець Коломойського став головою служби охорони Президента. Голова УДО - ветеран війни (ФОТО, ВІДЕО)

Президент Володимир Зеленський призначив Максима Донця заступником начальника Управління державної охорони - начальником Служби безпеки президента.

Про це йдеться в указі №337/2019.

Власне головою УДО став Олексій Оцерклевич, першим заступником - В'ячеслав Штучний.

До того Зеленський звільнив з посади голову УДО Валерія Гелетея та його заступника.

Журналісти зазначають, що Максим Донець, який став охоронцем Зеленського - давній охоронець олігарха Ігоря Коломойського, й наводять фотодокази:

Що стосується нового голови УДО, то Олексій Оцерклевич – учасник бойових дій на Донбасі. У 2016 році був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Наразі йому 38 років. Судячи з публікацій у соцмережах, одружений, має малолітню доньку.

В АП зазначили, що рекомендації щодо кандидатури Оцерклевича президент отримав від нинішніх офіцерів, а також від ветеранів, волонтерів і журналістів.

Оцерклевич у 2014 році зустрівся з терористом "ДНР" Арсенієм Павловим (позивний "Моторола"), щоб обговорити вивезення убитих солдатів.

Під час зустрічі український військовий потиснув руку Моторолі. Момент потрапив на відео, зняте російськими пропагандистами. Зустріч із Моторолою, про яку йдеться, у 2014 році показували російські пропагандисти Lifenews.

В їхньому сюжеті начебто комбат 1-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади із позивним "Купол" тисне руку лідеру сепаратистів і каже, що на Донбасі йде "братська війна, яка нікому не потрібна", і сподівається "святкувати мирову" з бойовиками.

Після скандалу бійці 93-ї бригади збирали підписи за звільнення командира.

"Дуже було приємно познайомитися з командирами. Я дуже радий, що так вийшло, я думаю, що ми мирову ще будемо святкувати. Просто я вважаю, що це братська війна, яка нікому не потрібна. Головне, щоб у нас у верхах розібралися. А ми солдати, нам сказали – ми робимо", – сказав тоді Оцерклевич.

Через ці слова в громадськості почав розгоратися скандал, на що військовий відповів, що йому "хотілося придушити" бойовика, але у нього було завдання вивести цілими українських бійців:

"Ми туди їхали не обніматися і цілуватися з ними. Подякував я йому тільки за те, що він дав можливість без єдиного пострілу вивести моїх хлопців. Моя головна задача – вивести цілими своїх бійців. Хоча у мене були зовсім інші почуття, мені його хотілося придушити. Я ж не буду на камеру, уподібнюючись терористам, поводитися зухвало".

"Олексій "Купол" Оцерклевич став відомим завдяки військовій хитрості, яка дозволила провести без жодного пострілу ротацію наших військових і добровольців у ДАПі – просто на очах у ватажка російських найманців Мотороли", – кажуть в адміністрації Зеленського.

"Водночас, він принципово відстоював інтереси бійців у суперечках із керівництвом, через що не мав прихильності з боку пострадянських генералів", – додають в Адміністрації президента.

За матеріалами УП та Обоза

донець оцерклевич зеленський коломойський

Знак гривні
Знак гривні