Росія краде український пісок в морі біля Джарилгача

Контингент Берегової охорони ФСБ Росії в окупованому Криму продовжує займатись прикриттям незаконного видобутку піску у Каркінітській затоці на Бакальській банці.

Про це інформує Український мілітарний портал.

Район видобутку знаходиться за 14 км від острова Джарилгач в територіальних водах України біля міста Скадовськ у Херсонській області.

Завдяки сервісу Sentinel Hub можна переглянути це місце за 12 травня 2019-го року та на супутниковому знімку помітити два судна у вказаному квадраті:

За координатами 45°51’36.0″N 33°05’24.0″E (Судно №1) знаходиться російський прикордонний сторожовий корабель Берегової охорони ФСБ Росії «Проворный» (406).

За координатами 45°52’12.0″N 33°09’36.0″E (Судно №2) – земснаряд, який здійснює незаконний видобуток піску у Каркінітській затоці на Бакальській банці.

Відстань між ними складає 5,8 кілометрів (трохи більше 3 миль), тобто, чергування ПСКР «Проворный» (406) у районі здійснюється з метою прикриття незаконного видобутку в разі спроби затримання судна-порушника українськими службами.

Після наповнення трюмів піском земснаряди з цього квадрату прямуюють до окупованих міст Кримського півострова – Чорноморського, Севастополя та Ялти, де згодом здійснюється реалізація незаконно видобутого.

Над таким “промислом” працюють здебільшого земснаряди «Печора», «Трофа», «Иртыш» та «Амур». Цей незаконний видобуток, найперше, порушує екологічну ситуацію в усьому Чорному морі.

Новинарня

херсонщина кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні