Заступник Богдана обіцяє, що того звільнять, якщо КСУ не скасує закону про люстрацію

Президент Володимир Зеленський звільнить Андрія Богдана з посади голови Адміністрації президента, якщо Конституційний суд України ухвалить рішення про відповідність Конституції відповідних положень Закону "Про очищення влади" (так званий закон про люстрацію).

Про це заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка, - передає ЛБ.

"Щойно Конституційний суд винесе рішення, що закон про люстрацію в цій частині відповідає Конституції, з цього дня президент звільнить Богдана як людину, яка повинна проходити через процедуру з очищення влади", - сказав він журналістам біля будівлі АП.

Рябошапка наголосив, що президент не може застосовувати закон, який суперечить принципу верховенства права і, на думку заступника голови АП, не відповідає Конституції.

Раніше сьогодні Мін'юст запитав у Адміністрації президента України інформацію щодо проведення люстраційної перевірки новопризначених керівників АП. У разі невиконання вимог Закону "Про очищення влади" остаточне рішення повинен ухвалювати суд, і Мін'юст не виключає такого варіанту.

Нагадаємо, Андрій Богдан обіймав посаду уповноваженого Кабінету міністрів з питань антикорупційної політики в уряді Азарова з березня 2010 по лютий 2011 року, а також з липня 2013 року по березень 2014 року. Вдруге Богдана звільнив вже прем'єр Яценюк.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Богдана на посаду глави Адміністрації президента, незважаючи на вимогу закону "Про очищення влади".

закон азаров богдан

Знак гривні
Знак гривні