Торгова війна США та Китаю - промовиста картинка (ІНФОГРАФІКА)

Буквально через кілька годин після того, як Трамп застеріг Китай не відповідати симетрично на останнє підвищення Штатами тарифів - Китай саме це і зробив: підвищив тарифи на американські товари.

Інфографіка Статісти показує, що саме так непокоїть Трампа. Синім - імпорт китайських товарів Штатами, зеленим - експорт американських товарів до Китаю, ну а червоним - торгівельний дефіцит, який стабільно зростає з 1980-х років. Майже половина трильйона доларів в останній рік.

Очікується, що у відповідь США ще на 25% підвищить тарифи на китайські товари.

Торгівельна війна, почата Трампом, тягнеться вже понад рік. Трамп не раз висловлював невдоволення торговим балансом двох найбільших економік світу.

Втім, зазначає Statista, торговий дефіцит не обов'язково є поганим - він якраз може означати сильну економіку, сильний долар та великий попит багатої країни. Тоді як китайці просто не мають такої змоги купувати американські товари.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

економіка статистика

Знак гривні
Знак гривні