В Одесі посилені заходи безпеки через роковини трагедії 2 травня (ФОТО)

На "Куликовому полі" відбудуться заходи. Разом з поліцейськими патрулювати вулиці вийдуть військовослужбовці Національної гвардії, курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ і правоохоронці з інших регіонів України.

У місцях проведення масових заходів будуть працювати поліцейські групи превентивної комунікації "Поліція діалогу". Ці поліцейські не застосовуватимуть жодних примусових заходів, їхні основні завдання – це налагодження взаємодії поліції та населення і запобігання будь-яким конфліктним ситуаціям під час масових заходів.

Для запобігання порушенням громадського порядку на Куликовому полі й Соборній площі будуть введені тимчасові обмеження. Вхід до зазначених місць буде здійснюватися тільки через встановлені там фільтраційні пункти. Також в цих районах діятимуть обмеження руху транспорту.

Поліція також нагадує про заборону виготовлення, поширення, а також публічного використання символіки комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів.

Більше фото – на Думській

2 травня 2014 року на тлі початку російської агресії, анексії Росією Криму, захоплення бойовиками Слов'янська та Краматорська, виявів сепаратизму – в Одесі відбулися зіткнення між "антимайданівцями" та "прихильниками єдності України".

В результаті заворушень та фізичних зіткнень, з застосуванням у тому числі коктейлів Молотова, згорів табір "антимайдану" на Куликовому полі, а в Будинку профспілок почалася пожежа, в якій загинули 43 людини.

антимайдан майдан трагедія одеса

Знак гривні
Знак гривні