Про місто-привид Поліське зняли фільм і розробили туристичний бренд (ВІДЕО)

Команда проекту The Other Chornobyl зняла короткометражний фільм про місто Поліське, а також розробила для нього айдентику, повідомляє Хмарочос.

Поліське було найбільшим після Прип’яті містом у Чорнобильській зоні. Але після катастрофи 1986 року його не відселили, навпаки – змушували жителів лишатися. Після аварії навіть почали вкладати кошти в інфраструктуру, асфальтували вулиці та будували нові будинки. Лише 1993 року Верховна Рада ухвалила рішення про обов’язкове відселення.

Трихвилинний фільм «Поліське. Післячуття» присвячено 33-й річниці Чорнобильської катастрофи. Зйомки відбувалися вночі, з використанням дронів із динамічним освітленням.

«Це більше, ніж історія міста-привида. Це історія про людей, про тінь їхнього життя, що й досі лежить над ним. Щоб привернути до неї увагу, ми зняли короткометражку на забороненій території з використанням унікальної технології зйомки дронами – динамічне освітлення фактично оживило тіні міста», – каже команда.

Айдентика Поліського – динамічна, по назві міста ковзає промінь світла з ліхтаря.

«Ми створили туристичну айдентику Поліського – міста, яке не покажуть гіди. Ми створили радіоролик, у якому можна почути шепіт міста», – розповідає команда.

Над проектом The Other Chornobyl працювали компанії DocNoteFilms, Ears Sound Production та студія аерозйомки Dronarium Україна.

мистецтво історія суспільство київщина

Знак гривні
Знак гривні