Україна та Словаччина, Білорусь, Польща, та Німеччина зупинили транспортування російської нафти - через погану якість

У четвер, 25 квітня, о 21:43, компанія "Укртранснафта" вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" (МН "Дружба").

Про це повідомляє прес-служба компанії у Facebook, - передає УП.

У компанії підкреслили, що транзит призупинили, оскільки "сировина не відповідає якісним показникам".

"Таке рішення компанія, зокрема, прийняла, керуючись угодою про надання послуг з транспортування нафти територією України. Відповідно до умов цього договору, Укртранснафта має право зупинити прийом російської нафти, якщо сировина не відповідає якісним показникам.

Усі матеріальні збитки покладаються на сторону, яка не дотрималася виконання своїх обов'язків", - йдеться у заяві.

В "Укртранснафті" також заявили, що змушені призупинити транзит "у зв’язку з відмовою прийому неякісної російської нафти на приймально-здавальній дільниці "Будковце" (Словаччина) та через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальній дільниці нафти "Фенешлітке" (Угорщина)".

Словаччина

Слідом за Білоруссю, Польщею та Німеччиною, Словаччина також припинила транспортування неякісної російської нафти.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Aktuality.

Компанія Transpetrol, оператор словацької ділянки нафтопроводу "Дружба", 25 квітня зупинила прокачування російської нафти.

Повідомляється, що нафтопереробний завод Slovnaft не хоче купувати російську нафту через проблеми з її якістю, тому звернувся до Transpetrol з проханням призупинити прокачування.

Transpetrol підтвердила технічну зупинку нафто- і газопроводу між Україною і Словаччиною, стверджуючи, що зупинка триватиме, доки не будуть врегульовані параметри транспортованої нафти.

25 квітня аналогічне рішення прийняла Україна. Укртранснафта пояснила, що сировина "не відповідає показникам якості".

Польща 24 квітня призупинила російський імпорт через важливий трубопровід "Дружба" через Білорусь у зв'язку з повідомленнями про забруднення нафти високим вмістом хлорорганічних сполук.

23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

25 квітня Мінськ частково відновив поставки дизельного пального і бензину в Україну і Польщу.

Знак гривні
Знак гривні