Розвідники морського спецназу провели навчання з ближнього бою у трюмах (ФОТО)

Бійці 73-го Морського центру спеціального призначення Сил спеціальних операцій Збройних Сил України в рамках тренувань VBSS (visit, board, search and seizure) у складі абордажних груп відпрацьовують ведення ближнього бою (Close Quarter Battle, CQB).

"Абордажні групи Морського центру відпрацьовують бій, що передбачає контакт на надзвичайно близьких дистанціях між противниками в умовах замкненого простору, недостатнього освітлення і незнайомих приміщень", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що особливістю ближнього бою на кораблях у трюмах є те, що він може відбуватися в приміщеннях без освітлення або в умовах, коли команда веде боротьбу за життєздатність корабля.

У випадку розвідників Морського центру місцем дії є трюм кораблів, на яких відпрацьовують дії в рамках тренувань VBSS. Цей етап навчання є четвертою частиною тренувань дій на воді, в яких беруть участь бійці Центру останнім часом.

12 квітня бійці відпрацьовували висадку на судна повітряним шляхом з метою захоплення, що є однією з основних складових морських абордажних дій. 17 квітня бійці 73-го Морського центру спецпризначення почали першу частину навчання дій на воді із захоплення суден силами абордажних груп у рамках тренувань VBSS.

18 квітня стартувала друга частина навчання, в рамках якої розвідники відпрацьовували навички в рамках VBSS. 22 квітня бійці відпрацьовували третю частину навчальної програми дій на воді, протягом якої у відкритому морі в складі абордажних груп навчалися захоплювати судна.

73-й Морський центр спеціального призначення сформований на базі 7-ї Окремої бригади спеціальних операцій. Морський центр складається з трьох складових - Морська компонента, Повітряно-десантна і Сухопутна. Дислокується в місті Очаків Миколаївської області.

ЛБ

армія миколаївщина

Знак гривні
Знак гривні