Дві поради Президенту Зеленському щодо інформполітики. Російська дезінформація і українське телебачення

Російська брехня про Порошенка та його дії лилася протягом усіх п’яти років президенства. Українські телеканали приєднувалися до цього хору і нагнітали безнадію. Те саме робитимуть і Зеленському.

Автор: Тексти

Російська дезінформаційна машина

З 22 квітня всі російські трубопроводи лайна поступово переключаються на Зеленського. Вже полилося, ось приклад (на щастя, деякі провайдери блокують доступ українських користувачів до цього ЗМІ).

Характерна ознака їхнього стилю: від уїдливих зголовків з перекрученими фатами - до максимально хамських образ і дуже-дуже-дуже зневажливих картинок. Ну, на прикладі Порошенка всі бачили. Арсенал дуже широкий.

Рано чи пізно почнуть нагнітати про корупцію. Ось офшори вже згадали.

Росія намагатиметься дискредитувати будь-якого Президента України, незалежно від його лояльності та дій щодо Росії. В них це називається «активні заходи», вони спрямовані на доведення тези про те, що України, як країни, не існує. Відповідно, при владі у цьому «утворенні» - повні неадеквати.

Ми закликаємо наших читачів і політиків не поширювати меми про Зеленського, які вкидаються російськими ЗМІ, проросійськими ЗМІ в Україні та мережами ботів у соцмережах. Натомість критикувати, якщо буде за що, по суті й аргументовано.

Під час виборчої кампанії інтернет-пропаганда Зеленського працювала краще, ніж у Порошенка. Цей досвід не варто забувати, а частину інтернет-аквтивностей переспрямувати із внутрішньополітичної боротьби на протистояння російській дезінформаційній машині.

Читайте також про російську дезінформацію:

Дослідження лайно-сайтів "У нас погані новини"

Едвард Лукас та Пітер Померанцев: Мета російської пропаганди - посіяти зневіру і параною.

Українське телебачення

Навряд чи кандидат Зеленський про це знав, але на більшості великих українських телеканалів протягом останніх років стояв бан на позитивне висвітлення реформ, котрі реально відбувалися в країні. Сьогодні олігархічні канали дають слово і підтримують, а завтра розповідають, як у країні все погано, а позитивних змін, яких ти добився, не помічають. Це трапилося з Порошенком.

Тому канали не повинні належати олігархам. Зараз вони - все одно що монополія на воду в пустелі. Під час кампанії Зеленський якось сказав, що аби позбавитися впливу олігархів, у телеканалів не має бути по одному власнику. За великим рахунком, він правий.

Наші ідеї більш радикальні, ми їх виклали у статті: Олігархічні телеканали ніколи не повідомлятимуть чесних новин. Їх потрібно закрити і створити нові

Із свіжої російської телепрограми

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Під час виборів ми писали більше, ніж зазвичай, тому ваші пожертви нам дуже допоможуть. Для переказу коштів клікайте сюди

телебачення дезінформація зеленський

Знак гривні
Знак гривні