Зеленський, схоже, спершу виник як протиставлення Вакарчуку

Генеральний директор Київського міжнародного Інституту соціології Володимир Паніотто в інтерв’ю "Цензору" розповів деякі аспекти нинішніх виборів. Перед виборами різні політичні сили вставляли в соціологічні опитування прізвища різних зірок шоу-бізнесу. Спрацювало ім'я Володимира Зеленського як противаги Святославу Вакарчуку.

"У мене таке враження, що Зеленський виник на противагу Вакарчуку, бо у рейтинги почали ставити Вакарчука. Різні політичні сили вставляли кого завгодно. Вставляли Олега Винника, наприклад, але це не спрацювало. А Зеленський спрацював. Перед кожними виборами вони шукають популярних людей, яких можна було б залучити до своєї політичної сили. Я не можу сказати, хто першим вставив Зеленського, тому що більшість досліджень не публікуються. Публікується 1% з того, що було проведено.

До речі, є смішний міф, і про це мені часто пишуть, що наші дані збігаються з результатами, тому що ми самі розкручуємо людей, бо включаємо їх у рейтинги. От включили Зеленського - і він виграв перший тур виборів. Але ми роками вставляємо у списки деякі прізвища, і в них як було 0,5%, так і є досі".

На думку глави КМІС, враховуючи електорат Зеленського, його рейтинг впаде швидше, ніж у Порошенка:

"Не треба бути соціологом, щоб бачити, що люди, які підтримують Зеленського, з багатьох питань мають протилежні думки. І тому кожне конкретне висловлювання призведе до втрати частини електорату. Скажімо, НАТО, він говорить, що буде референдум, а люди люблять, щоб з ними радилися...

Звичайно, з ним (Зеленським. - Ред.) розчарування відбудеться ще швидше, тому що, працюючи як президент, він буде змушений озвучувати свою позицію. Тому рейтинг у нього впаде, але невідомо, якими темпами і чи встигне він свою велику партію провести до парламенту".

Повне інтерв'ю

вакарчук опініон зеленський

Знак гривні
Знак гривні