У Євролабі неможливо змінити дату на довідці про аналізи. А Зеленському вдалося

Виборча кампанія після першого туру почалася з теми аналізів. В цей час ми отримали листування екс-співробітника Євролабу, клініки, де здавав кров Зеленський. У листуванні обговорювалися деталі цієї гучної історії. Ми почали перевіряти інформацію і шукати когось із лікарів, хто не ховаючись розповів би, що і як тоді відбувалося в клініці. Хоча ми й не знайшли підтвердження інформації з листування, однак з’ясували деякі нові деталі.

Текст: Любов Величко

Інформацію про аналізи вносять в медичну інформаційну систему «Аріадна» - це російська програма, яка є в реєстрі сертифікованих засобів захисту інформації ФСТЕК Росії. На офіційному сайті виробника системи зазначаєтся, що «програмний комплекс МІС Аріадна КСЗ може бути використаний в державних інформаційних системах до 1 класу захищеності включно. Програма захищена від несанкціонованого доступу до інформації».

Ми додзвонилися в медичний центр Eurolab за телефоном (+38 044) 206 2000. Слухавку підняла адміністратор. Усю розмову ми записували на диктофон. Запис можна послухати тут:

- У вашій клініці працює Владислав Кірякулов?

- Так, працює.

- А ким він працює?

- З якою ціллю ви цікавитеся? Ви хочете записатися на прийом чи здати аналізи?

- Я б хотіла здати аналіз крові саме у Владислава Кірякулова.

- Зараз я виясню, коли він буде, – грає мелодія, поки адміністратор не на зв’язку. – Завтра з 8.00 до 14.00 Кірякулов буде на місці.

- А в нього є дозвіл на забор крові?

- Ну, так. Він медичний працівник.

- А яку саме посаду він займає?

- Усі ці питання ви можете задати адміністрації. Не в телефонному режимі. Будь ласка, пишіть офіційний лист.

- Лист, щоб дізнатися, ким він працює?

- Він лікар. Лікар-гігієніст.

- А досвід роботи лікарем у нього є?

- Всі питання задавайте адміністраторам у письмовому вигляді.

- А в якому вигляді можна забрати аналізи?

- Можете отримати в електронному вигляді, а можете – в роздрукованому.

- А можна буде змінити дату забору аналізу в документі? Мені потрібно.

- Вам видадуть результат. Що хочете, те і міняйте.

- Я маю на увазі – саме в бланку змінити дату.

- Ви можете взяти коректор і щось змінити – те, що ви хочете.

- Мені треба, щоб дата стояла на кілька днів пізніша, бо мене не буде в країні, і мені треба. Можете на моє прохання змінити дату?

- Ні, ми так не міняємо.

Як бачимо, в клініці твердо стоять на тому, що вручну змінювати дати неможливо.

Зеленський у Євролабі

Нагадаємо факти, пов’язані з цим злощасним аналізом

Шоумен Володимир Зеленський оприлюднив результати своїх аналізів документом, який датовано 2 квітня, хоча публічно здавав кров 5 квітня. Це пояснювалося тим, що працівниця, яка готувала документ, дуже хвилювалася і неправильно вписала дату. З тої інформації, яку нам вдалося зібрати, випливає, що така помилка неможлива. А значить, робимо припущення, що Зеленський здавав аналізи раніше, ніж 5 квітня, і робив це непублічно.

Це пояснює, чому на двох начебто однакових документах про результати аналізів стоять різні підписи під одним і тим самим прізвищем лікаря – Галаган Н., який робив аналізи: лікарі в «Євролабі» працюють позмінно, і 5-го квітня чергував не той лікар, який чергував та відбирав кров 2-го квітня.

Один з популярних блогерів, котрого повязують зі штабом Порошенка, заявив, що Володимир Зеленський вживає наркотичні речовини. Останній вирішив спростувати звинувачення в свій бік, і публічно закликав свого політичного суперника Петра Порошенка разом здати кров на аналіз, щоб зафіксувати наявність або відсутність у крові нарковмісних препаратів.

При цьому, шоумен пішов у приватну клініку «Євролаб», яка належить палкому прихильнику Зеленського – Андрію Пальчевському. Згодом він пояснив своє рішення тим, що не довіряє державній лабораторії, яка знаходиться на «Олімпійскому», бо там могли фальсифікувати результати.
Зязувалося, що Зеленський і Пальчевський мають спільний бізнес. ТОВ «Про життя з Андрієм Пальчевський» є спільною точкою дотику бізнесмена і кандидата в президенти. Засновниками компанії за документами проходять Пальчевський і кіпрська компанія Green Family LTD, яка є співзасновником студії «Квартал 95».

Пальчевський і Зеленський – бізнес-партнери
Андрій Пальчевський з самого початку високо оцінював потенціал лідера президентських перегонів.

Протягом усієї передвиборчої кампанії Пальчевський багато разів виступав на телеканалах «112» та «Newsone» та розхвалював Зеленського.

На початку квітня власник клініки був у Москві, і на російських телеканалах не лише піарив Володимира Зеленського, а й вголос мріяв про «щасливий день воз’єднання» Росії та України.

Його виступ можна подивитися за лінком на 43:50 https://youtu.be/Yn_O7YAtOdw

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

аналізи вибори-19 скандал зеленський

Знак гривні
Знак гривні