Штаб Порошенка заявив про домовленість із опонентами щодо оренди Олімпійського для дебатів - у Зеленського і це заперечують

По-перше, у Зеленського хочуть шоу, а у Порошенка дебатів; по-друге, Зеленський наполягає на початку о 19.00, між тим о 20.00 мали б початися дебати на Суспільному.


Безплатні квитки на концерт і дорога до Києва: команда Зеленського збирає підтримку до "Олімпійського"

Штаби кандидатів у президенти Володимира Зеленського і Петра Порошенка домовилися про оренду стадіону НСК "Олімпійський" для проведення дебатів 19 квітня.

Про це оголосив на прес-брифінгу речник штабу Порошенка Олег Медведєв.

"Поки що домовилися про оренду стадіону. Складніше буде домовитися про формат дебатів, тому що є дві концепції: шоу і політичних дебатів - і їх якось треба звести до спільного знаменника", - сказав він.

За його словами, переговори ще не завершилися. "Сьогодні ввечері повинні продовжитися переговори між виборчими штабами. Наші представники на цих переговорах збираються обговорювати формат, регламент проведення дебатів", - пояснив Медведєв.

Він підкреслив, що дебати на стадіоні можуть відбутися за умови, що вони не перетнуться за часом з теледебатами на Суспільному телебаченні. Команда Зеленського хоче почати дебати на стадіоні о 19:00, але о 19:30 кандидатам потрібно бути вже в студії НСТУ для жеребкування теледебатів.

"Теоретично потрібно посунути час дебатів на Суспільному або, наприклад, дозволити Суспільному провести їх не в телестудії, а на стадіоні. Я поки що не знаю, як буде врегульовано це питання, але регламент буде таким, щоб не порушувати законодавство", - сказав він.

Штаб Порошенка пропонує Центрвиборчкому вирішити цю дилему.

"Якщо не будуть прийняті рішення, які звільнять президента від необхідності бути на Суспільному, то він, звичайно, передусім приїде на Суспільне, тому що це вимога закону", - сказав Медведєв.

Не підтверджено іншими сторонами

Штаб кандидата Зеленського і НСК "Олімпійський" офіційно не підтвердили домовленості про дебати. Про це повідомляє агентство "Українські новини".

У прес-службі НСК зазначили, що "не мають такої інформації", а коли інформація з'явиться, її оприлюднять на сайті стадіону.

Прес-служба штабу Зеленського також повідомила, що не має інформації про домовленості.

Нагадаємо, що офіційні теледебати між кандидатами в президенти призначено на 20:00 19 квітня.

Однак Володимир Зеленський викликав ще на початку квітня Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і призначив їх на 19:00 19 квітня.

Порошенко має намір виконати вимогу закону і приїхати на теледебати і тому запропонував іншу дату дебатів на стадіоні - 14 квітня. Зеленський на неї не погодився і на дебати не приїхав.

Лівий берег

маразм порошенко вибори-19 курйоз зеленський дебатл

Знак гривні
Знак гривні