Дебати необхідні, щоб увімкнути мозок - Бекешкіна

Дебати кандидатів у Президенти є своєрідною "співбесідою" претендентів на цю посаду, і вони потрібні, щоб виборці могли добре обміркувати свою позицію.

Таку думку висловила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, повідомляється на сайті Фонду. Про це пише також Укрінформ.

Зокрема, Бекешкіна вважає, що вибори Президента - це насамперед конкурс на вищу посаду в державі. Кандидати подають документи, представляють свої програми, а далі проходять співбесіду. "Співбесіда – це публічні дебати. А конкурсна комісія – це всі громадяни", - йдеться у повідомленні.

"І от вони (громадяни) дивляться ці дебати і вирішують, хто, власне, придатний для того, щоб посісти цю посаду. Потрібні дебати! Дебати потрібні для того, щоб трошки включити голову. А якщо дебатів немає, то й немає для неї поживи, щоб вона включалася", – вважає соціолог.

Це проблема і кандидатів, не лише суспільства, переконана експерт. Бо суспільство хоче знати, що собою являють кандидати. За даними "Демініціатив", понад 70% українців вважають, що дебати потрібні, і 40% готові їх дивитися. Потреба є, але задоволення цієї потреби слабке, вважає вона.

"І якщо Порошенко – це відомість, яка багатьом не подобається, то Зеленський – це невідомість, яка багатьом подобається, тому що у цю невідомість вкладається різний зміст", – зазначила Бекешкіна. А відтак, як передбачає експерт, розчарування неодмінно настане.

"Він (Зеленський – ред.) уникає конкретики, тому це дозволяє різним виборцям вкладати різний зміст у те, що він буде робити. Я вважаю, що розчарування в даному випадку будуть, тому що надто багато зачарування", – прогнозує Бекешкіна.

Як повідомлялося, у другий тур виборів Президента України вийшли шоумен Володимир Зеленський і діючий Президент Петро Порошенко. За офіційними результатами першого туру виборів Президента України, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, за Порошенка - 15,95% виборців. Другий тур відбудеться 21 квітня.

вибори-19 дебатл зеленський порошенко

Знак гривні
Знак гривні