Невідомі створили провокаційні борди у стилістиці Порошенка (ФОТО)

Так, у соцмережах з'явилися фотографії та повідомляється про борди у стилістиці кампанії Порошенка та з підписом "кінець" у Києві, Дніпрі, Черкасах, Харкові та Одесі.

Завідувач відділу Головного департаменту інформаційної політики АП Володимир Горковенко заявив, що команда президента не має стосунку до провокаційних бордів в стилістиці Порошенка з написом "Кінець".

Про це він сказав у коментарі "Громадському".

"Та ви смієтесь? Ми ж не такі вже ідіоти, щоб таке вішати, таку дурість. Ми взагалі намагаємось обережно підходити до таких речей після бордів з Путіним", - підкреслив Горковенко.

За його припущенням, ці борди можуть бути пов'язані з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком, бо, за його інформацією, спочатку вони з'явилися саме в Черкасах.

"Він (Бондаренко - ред.) формально є представником "Батьківщини", а неформально, згідно з тим, що говорять люди з політичних кіл Черкас, він активно включився у виборчу кампанію Зеленського", - заявив Горковенко.

Провокаційна зовнішня реклама в стилістиці Петра Порошенка розміщена з порушенням законодавства.

Про це повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало у коментарі "Українській правді".

"За попередньою перевіркою, ця зовнішня реклама розміщена з порушенням законодавства. Адже не містить інформації про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника цих матеріалів", - зазначив він.

За словами речника, наразі поліція проводить перевірку по всіх регіонах, де виявлено розміщення політичної реклами такого змісту.

"Відповідно до частини 2 статті 212-13 КУпап, розповсюдження зовнішньої реклами без зазначеної в законодавстві інформації - тягне за собою накладення штрафу. На осіб, які розмістили таку політичну рекламу з порушенням законодавства, будуть складені відповідні адмінматеріали", - додав Тракало.

За його словами, самі борди комунальні служби знімуть.

провокація вибори-19 зеленський порошенко

Знак гривні
Знак гривні