Уповноважений Зеленського добився скасування заборони на в'їзд актору Сватів, який схвалює анексію Криму

Офіційний уповноважений представник у ЦВК кандидата в президенти Володимира Зеленського Сергій Кальченко допоміг російському акторові Федору Добронравову скасувати в суді заборону на в'їзд в Україну.

Журналісти виявили, що адвокат Сергій Кальченко, який від імені ТОВ «Кіноквартал» здійснював юридичний супровід у справі про оскарження постанови про заборону Добронравову на в’їзд, а також демонстрацію фільмів із його участю – це єдиний уповноважений представник Зеленського у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу.

Сам юрист працює у столичній фірмі Hillmont Partners. Підтвердження цьому можна знайти на сайті юридичної фірми.

Іще один партнер Hillmont Partners Вадим Галайчук є довіреною особою кандидата Зеленського.

26 березня суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда задовольнив адміністративний позов про визнання протиправними дій, скасування постанови та наказів.

Суд визнав протиправними дії Служби безпеки України щодо підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну Добронравову. Як похідне від цього рішення, суд також визнав протиправним звернення СБУ до Міністерства культури про внесення Добронравова до «Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», а також скасував накази Мінкульту і Державного агентства України з питань кіно щодо заборони розповсюдження і демонстрування певних фільмів із участю Федора Добронравова.

Суддя Володимир Келеберда, про якого неодноразово розповідали «Схеми», дослухався до аргументів юристів позивача і вирішив, що вони «дають суду підстави дійти висновку про однобокий підхід, незабезпечення повного встановлення та з’ясування фактичних обставин при складанні довідки (про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну Добронравову – ред.)».

При цьому в Службі безпеки України запевняють «Схеми», що склали всі документи правильно і відповідно до чинного законодавства.

Радіо Свобода

крим зеленський росія окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні