Погрались і досить. Китай ліквідує майнинг криптовалют

Державний регулятор Китаю оприлюднив законопроект, у якому пропонує заборонити майнинг біткойну.

Майнинг криптовалюти в цьому документі називають "небажаною галуззю", - передає НВ.

Національна комісія Китаю з розвитку і реформ (NDRC) заявила в понеділок, що шукає суспільне обговорення по переглянутому списку галузей, які вона хоче заохочувати, обмежувати або ліквідувати. Список був вперше опублікований в 2011 році.

У проект переглянутого списку додали майнинг криптовалюти, включаючи біткойн, до більш ніж 450 видів діяльності, які, за словами NDRC, повинні бути згорнуті, оскільки вони не дотримуються відповідних законів і нормативних актів, є небезпечними, витрачають ресурси чи забруднюють навколишнє середовище.

У документі не вказується контрольна дата або план ліквідації біткойн-майнингу, а це означає, що такі дії повинні бути припинені негайно, йдеться в документі. Громадськість може до 7 травня коментувати проект.

Державна газета Securities Times заявила у вівторок, що проект списку "чітко відображає ставлення промислової політики країни" до індустрії криптовалют.

Сектор криптовалюти знаходиться під пильною увагою Китаю з 2017 року, коли регулятори почали забороняти початкові пропозиції монет і закрили місцеві біржі криптовалюти. Китай також почав обмежувати видобуток криптовалюта, змушуючи багато ферм, в тому числі деякі з найбільших в світі, знаходити бази в інших місцях.

Китайські компанії також є одними з найбільших виробників обладнання для майнингу біткойнів. Агентство Reuters торік повідомило, що принаймні три з них збиралися залучити мільярди доларів в ході публічних розміщень в Гонконзі.

Велика частина видобутку криптовалюти Bitcoin припадає на підконтрольні китайські компанії Bitmain пули BTC.com (18,06%) і AntPool (14,58%). На третьому місці знаходиться пул Slush (13,19%), частина майнинг-потужностей якого також розташована в Китаї.

Китай технології

Знак гривні
Знак гривні