Зеленський ухилився від призначених ЦВК дебатів на Суспільному

Зустріч керівництва Національної громадської телерадіокомпанії України з представниками виборчого штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського пройшла безрезультатно, оскільки члени команди шоумена продовжують наполягати на проведенні дебатів на НСК "Олімпійський".

Про це повідомив голова правління НСТУ Зураб Аласанія, передає ЛБ.

"Переговори були, але результатів - жодних. Вони (представники штабу Зеленського - ред.) пропонують своє: мова йде про те, щоб 19 ввечері провести дебати на НСК "Олімпійський". Вони наполягають на тому, що це дебати, а ЦВК заперечує: це формат чого завгодно, але не дебатів", - зазначив Аласанія.

Водночас він уточнив, що аналогічної зустрічі з представниками виборчого штабу Петра Порошенка у "Суспільного" поки не відбулося.

"Поки не було. Наше спілкування проходить в телефонному режимі. Хоча той штаб (Зеленського - ред.) наполягав на проведенні тристоронньої зустрічі. Я теж буду їм дзвонити і просити про це. Тому що "Суспільне" виступає як майданчик, щоб звести штаби кандидатів у президенти", - сказав голова правління НСТУ.

Він уточнив, що згідно з постановою Центральної виборчої комісії, для проведення теледебатів в ефірі Суспільного мовлення передбачено 5,7 млн грн.

У штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського наполягають на проведенні дебатів з чинним президентом Петром Порошенком 19 квітня на НСК "Олімпійський". При цьому пропонують профінансувати дебати за рахунок виборчих фондів претендентів на пост глави держави.

"Ми сьогодні були в НСТУ і обговорювали ці питання. Насправді, були пропозиції з нашого боку, але поки відповіді від опонентів ми не отримали. Було озвучено, що давайте проводити 19 квітня, на стадіоні, і щоб не навантажувати бюджет своїми "хотілками", давайте проводити за рахунок виборчих фондів кандидатів", - повідомив радник штабу Зеленського Дмитро Разумков.

Раніше глава НСТУ Зураб Аласанія заявив, що дебати кандидатів у президенти на НСК "Олімпійський" і теледебати в ефірі Суспільного мовлення будуть проходити окремо один від одного. За словами Аласанії, теледебати 19 квітня обов'язково відбудуться на Суспільному.

Нагадаємо, раніше сьогодні Зеленський заявив, що його дебати з Порошенком відбудуться на НСК "Олімпійський" 19 квітня. У штабі Порошенка анонсували зустріч із Зеленським у форматі дебатів на п'ять днів раніше -14 квітня.

Пізніше в "Блоці Петра Порошенка" анонсували дебати і 14, і 19 квітня.

Центрвиборчком призначив офіційні теледебати на UA: Перший на 19 квітня з модераторами Павлом Казаріним і Мирославою Барчук.

порошенко вибори-19 зеленський медицина вибори дебатл

Знак гривні
Знак гривні