Вибори в Україні робить ТБ, яке належить чотирьом людям

Телебачення в Україні належить бізнесменам Ігорю Коломойському, Ринату Ахметову, Віктору Пінчуку та Дмитру Фірташу, і від їхньої позиції можуть залежати підсумки виборів не лише в 2019 році, але й у 2024-му, вважає політичний оглядач Віталій Портников.

Читайте також наш огляд:

Олігархічні телеканали ніколи не повідомлятимуть чесних новин. Їх потрібно закрити і створити нові

"Коли ми обговорюємо результат першого туру президентських виборів, ми говоримо про що завгодно, але тільки не про інформаційну безпеку. Ми не хочемо помічати, що наші вибори з року в рік робить наше телебачення. Телебачення, яке належить чотирьом громадянам України: пану Коломойському, пану Ахметову, пану Пінчуку та пану Фірташу. Ну, і їхнім партнерам", - сказав Портніков.

За словами оглядача, людьми, які п'ять років тому прийшли до влади в Україні на ідеалах Майдану, "не було зроблено майже нічого, щоб змінити цю ситуацію".

"Ми можемо говорити що завгодно, але за п'ять років більшість українських політиків - від першої особи й до міністрів і депутатів - бажали домовлятися з власниками великих телевізійних каналів і холдингів. "Робіть що хочете, тільки нас не чіпайте". Але у власників може змінитися думка... Мають розуміти просту річ: якщо ця ситуація не зміниться, результат другого туру виборів 2019 року може бути, звичайно ж, будь-яким, але вибори 2024 року знову робитиме телебачення і знову робитимуть ці чотири особи", - вважає Портников.

Він наголосив, що "не варто тішити себе ілюзіями, що новітні технології переможуть цю владу".

"Швидко не переможуть", - резюмував Портников.

Розшифровка: Цензор

пінчук ахметов олігархи коломойський фірташ вибори-19 новини дискусія журналістика телебачення

Знак гривні
Знак гривні