Вони це справді зробили. Столиця Казахстану тепер називається Нурсултан

Указ про перейменування столиці Казахстану Астани на Нурсултан на честь Назарбаєва, підписаний сьогодні президентом країни Касимом-Жомартом Токаєвим, набув чинності з моменту його офіційної публікації.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв сьогодні підписав указ про перейменування столиці держави міста Астана на Нурсултан. Документ опубліковано на офіційному сайті президента Казахстану.

"Відповідно до ст. 9 закону Республіки Казахстан від 8 грудня 1993 року "Про адміністративно-територіальний устрій", я постановляю: перейменувати столицю Казахстану Астану на столицю Республіки Казахстан Нурсултан", – ідеться в документі.

Документ набуває чинності з моменту його опублікування в офіційних ЗМІ.

19 березня Нурсултан Назарбаєв оголосив про складання повноважень президента Казахстану, пояснивши, що рішення далося йому непросто. Повноваження глави держави передали спікеру верхньої палати парламенту Токаєву.

Токаєв після складення присяги запропонував перейменувати столицю країни на Нурсултан. Він також надав Назарбаєву найвищий ступінь відзнаки в Казахстані – звання народного героя.

Парламент Казахстану схвалив перейменування столиці.

Gordonua

маразм назарбаєв курйоз казахстан

Знак гривні
Знак гривні