Політв'язень Гриб після оголошення вироку оголосив голодування

Український політв'язень Павло Гриб після оголошення вироку, яким його засудили до 6 років позбавлення волі, оголосив голодування.

Останнє слово Павла Гриба в суді: ФСБ - бандити та вбивці

«У зв'язку з тим, що не допустили ні лікарів, ні Денисову, й узагалі в зв'язку з тим, що таке робиться, я оголошую голодування», — сказав Павло.

Українець Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті.

Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця до Білорусі її змусили співробітники ФСБ Росії.

Гриб опинився в СІЗО-5 у Краснодарі: його звинуватили за 205-ю статтею Кримінального кодексу Росії (тероризм).

Сьогодні вранці українського політв'язня Павла Гриба, обвинуваченого в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, російський суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі. Павлу нині 20 років.

МЗС висловило рішучий протест у зв’язку з неправомірним рішенням суду РФ про засудження громадянина України Павла Гриба до 6 років позбавлення волі за сфабрикованими обвинуваченнями у схилянні до терористичних дій.

"Вважаємо, що цим судовим рішенням російська сторона грубо порушує права людини – зокрема право на справедливий суд та право на життя. Внаслідок набутих важких захворювань та важкого стану П.Гриб може не витримати етапування та перебування в негуманних умовах російської пенітенціарної системи... Вимагаємо негайно скасувати незаконний вирок у справі Павла Гриба, надати постійний медичний супровід, забезпечити його звільнення та безперешкодне повернення в Україну", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС закликали міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора Російську Федерацію з метою припинення грубих порушень прав людини та звільнення незаконно засудженого громадянина України П. Гриба.

Hromadske, Ukrinform

фсб гриб репресії

Знак гривні
Знак гривні