Нефьодов: В дерегуляції багато перемог, але ще існують стоси зради

"Категорично необхідно звернути на дерегуляцію значно більшу увагу, - пише заступник міністра економічного розвитку Макс Нефьодов. - Зручний бізнес-клімат - це обов'язок влади перед бізнесом, а також наша єдина перспектива побудувати багату країну. Ми навряд чи знайдемо алмази, у нас немає приросту населення по 30 млн на рік, як в Індії. Ми або станемо найбільш зручним для виробництва партнером ЄС - або будемо плентатись у хвості розвинених країн".

За його словами:

- з одного боку, ми достатньо швидко зростаємо в рейтингах, випереджаючи за темпами сусідів. В КМУ створена система щоквартальних дерегуляційних засідань, акти скасовуються стосами, просувається реформа контролю, розгорнуті численні онлайн-платформи доступу до даних і т.д.

- з іншого боку, потенціал зростання на цих ресурсах майже вичерпаний. В Верховній Раді вже кілька років припадають пилом надважливі законопроекти #8124 (про легкість ведення бізнесу) та #4650 (декомунізація) - «не на часі». Деякі міжвідомчі ініціативи (електрика, земля) буксують. Акти узгоджуються місяцями, відповідно, прості ініціативи інколи розтягуються на роки.

бізнес реформи

Знак гривні
Знак гривні