Затримали бойовика, який охороняв уламки збитого Боїнга, а потім приїхав на підконтрольну територію налагодити мирне життя (ВІДЕО)

Оперативники Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби затримали бойовика "ДНР", який брав безпосередню участь у діяльності бандформування "Схід" і охороняв уламки збитого на Донбасі пасажирського літака рейсу MH17. Під час допиту 41-річний громадянин України розповів, що в липні 2014 року, після відбуття покарання за зґвалтування в одній з колоній на окупованій території, вирішив добровільно вступити в лави бойовиків "ДНР".

"Завдання російських кураторів він сумлінно виконував на блокпостах у Шахтарському районі Донецької області, де, за словами затриманого, неодноразово був свідком злочинів і знущань над цивільними, одного разу - розстрілу місцевої жительки, яка не виконала якихось вимог найманців", - йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби, яке цитує ЛБ.

Ідентифікувати бойовика допомогли його фото в соцмережах на тлі уламків збитого пасажирського літака "Boeing 777" рейсу MH17 "Малазійських авіаліній". Чоловік розповів, що майже два місяці охороняв уламки літака й речові докази.

Зокрема, він підтвердив, що ракета, якою був збитий літак, була випущена з району окупованого в той час населеного пункту Грабове Шахтарського району Донецької області, - пише ДПСУ.

У листопаді 2014 року затриманий дезертирував з проросійського бандформування і довго переховувався в окупованому Єнакієвому.

У лютому 2019 року він вирішив "налагодити мирне життя" вже на контрольованій Україною частині Донбасу і з цією метою переїхав в Торецьк, де й був затриманий.

донеччина mh17 кримінал тероризм сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні