Kazka також відмовилася від участі в Євробаченні

Музиканти групи Kazka, яка посіла третє місце на національному відборі на "Євробачення-2019", слідом за Freedom Jazz, які зайняли друге місце, також відмовилися від поїздки на конкурс. Вони заявили, що їм не потрібна перемога будь-якою ціною.

"Ми хочемо і мали б за честь представляти Україну на "Євробаченні". Ми вклали в це бажання багато сил, енергії, часу. Ми за цим ішли на нацвідбір. Але нам не потрібна перемога будь-якою ціною. Наша місія – об'єднувати людей своєю музикою, а не сіяти розбрат. Тому на пропозицію Національної суспільної телерадіокомпанії у нас є чітка відповідь: ми не поїдемо у 2019 році на "Євробачення", – йдеться в повідомленні.

Учасники групи зазначили, що не відмовляються від своєї головної мети – нести українську культуру світу.

"Ми готові представити Україну на конкурсі в наступному році, якщо нас оберуть. А поки ми рухаємося далі і чекаємо всіх вас на наших концертах усім світом", – додали музиканти.

23 лютого співачка Maruv стала переможницею українського нацвідбору на "Євробачення 2019". Друге місце посіла група Freedom-jazz, третє – Kazka.

25 лютого голова правління НСТУ Зураб Аласанія повідомив, що під час переговорів із Maruv не було досягнуто згоди щодо її поїздки на пісенний конкурс "Євробачення 2019" в Ізраїль. Він додав, що переговори з іншим кандидатом почнуться 26 лютого.

26 лютого група Freedom-jazz, яка посіла друге місце в українському відборі, відмовилася від участі в "Євробаченні".

Аласанія написав у коментарі у Facebook, що до 1 березня "повинен бути готовий і виконавець, і номер", який Україна представить на міжнародному конкурсі.

24 лютого спікер генпрокурора України Лариса Сарган висловила думку, що віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко домагається поїздки на "Євробачення" групи Kazka.

"Євробачення 2019" відбуватиметься з 14-го до 18 травня в Тель-Авіві.

Гордон

музика скандал

Знак гривні
Знак гривні