Відкрито провадження через знищення Хортом виставки портретів Шевченка

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом знищення націоналістом Юрієм Павленком на прізвисько Хорт виставки стилізованих портретів поета Тараса Шевченка на станції метро "Тараса Шевченка" в Києві. Про це повідомив начальник управління поліції на Київському метрополітені Михайло Ніконов.


Консервативний "активіст" лінчував ножем Тараса Шевченка на метро "Тараса Шевченка" (ВІДЕО)

OMG, Khort killed Shevchenko, bastard

Ніконов зазначив, що 17 лютого, коли були знищені картини, в поліцію ніхто не звертався з проханням відкрити кримінальне провадження. 25 лютого до правоохоронців звернувся потерпілий художник Олександр Грєхов, - передає ЛБ.

Як відомо, Хорт оголосив у соцмережах де-факто "полювання" на художника - вимагаючи дати йому інформацію про місце проживання останнього. Після розголосу Хорт прикрив свій допис.


Шевченка на метро "Шевченка" зробили Спайдерменом, Кенні та Ейнштейном (ФОТО)

Ніконов зазначив, що на цей момент ще рано говорити про підозру кому-небудь, оскільки поліції необхідно встановити матеріальну цінність знищених творів мистецтва, встановити мотив особи, яка вчинила правопорушення. Поліція має намір звернутися до керівництва Київського метрополітену з проханням повідомити, де зараз перебувають картини Грєхова.

Нагадаємо, 17 лютого Юрій Павленко ("Хорт") оприлюднив у Фейсбуці відеозапис знищення виставки стилізованих портретів Шевченка на станції метро в Києві. Він назвав мотивом своїх дій те, що картини, на його думку, висміюють і паплюжать образ українського поета Тараса Шевченка.

соцмережі кримінал шевченко гумор інтернет мистецтво краса

Знак гривні
Знак гривні