На акції пам'яті Нємцова в Росії скандували Україно, ми з тобою

У Росії в декількох містах відбулися марші пам’яті Бориса Нємцова – опозиційного політика, якого вбили 27 лютого 2015-го року на Великому Москворецькому мосту неподалік Кремля.

На акції 24 лютого у Москві учасники скандували “Всіх не перестріляєш”, “Імпічмент – люстрації”, “Росія буде вільною”, та “Україно, ми з тобою”. Про це пише Новинарня.

Мітингувальники також виголошували вимоги звільнити з російських в’язниць українських полонених, передає “24 канал”.

У російській столиці поліція дозволила мітингувальникам принести з собою плакати. Проте людей у спеціальному наметі оглядали правоохоронці та працівники управління з протидії екстремізму МВС Росії.

До демонстрантів у Москві приєдналися відомі політики та правозахисники – член окружної Ради депутатів РФ Ілля Яшин, позбавлений адвокатського статусу активіст Марк Фейгін, письменник і журналіст Дмитро Биков.

На марші були присутні також російський опозиціонер Олексій Навальний та екс-кандидатка в президенти Росії Ксенія Собчак.

На акції в Санкт-Петербурзі учасники маршу скандували: “Герої не вмирають”, “Росія без Путіна”, “Ні – війні” та “Путін – злодій”.

Однак у деяких містах Росії масові марші скасували. У Нижньому Новгороді організатори змушені були відмовитися від акції через заборону влади на проведення публічних заходів у центрі міста.

Акція у пам’ять про Нємцова там відбулася у вигляді одиночних пікетів.

Нагадаємо, Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. Замовника вбивства досі не знайшли.

Вбивство Нємцова викликало обурення в усьому світі й привернуло увагу міжнародної громадськості до складного становища російських опозиціонерів.

Політик працював над доповіддю про те, що на сході України на боці бойовиків воюють російські війська.

Вирок обвинуваченим у вбивстві політика винесли в липні 2017 року. Фігуранти справи отримали від 11 до 20 років колонії.

Дочка вбитого Жанна Нємцова назвала злочин нерозкритим.

нємцов протести росія

Знак гривні
Знак гривні