В Одесі раптом згоріло авто історика, що боровся проти незаконних забудов (ФОТО)

У ніч на 17 лютого в Одесі згорів автомобіль історика, краєзнавця і громадського діяча Олександра Бабича, який бореться проти незаконних забудов. Про це сам Бабич повідомив у Facebook. На його думку та на думку одеських активістів, машину підпалили.

«Здрастуй, Батьківщино. Прилетів додому. Мені вночі спалили машину. Будинок майже не постраждав. Діти живі», — повідомив Олександр Бабич.

У коментарі місцевому виданню «Думская» він повідомив, що пов'язує підпал зі своєю громадською діяльністю: «Це не особисті і не бізнес-конфлікти. У мене їх не було давно. Хтось, кому не подобається моя громадська діяльність».

Одеський активіст Віталій Устименко також повідомив у Facebook, що авто Бабича підпалили. За його словами, близько 3:00 ночі невідомі потрапили до внутрішнього двору (будинку історика) і здійснили підпал. «В квартирі в це час знаходились тільки діти й бабусі. Ніхто з родичів не постраждав», — повідомив Устименко.

Активіст зазначив, що Бабич був одним із представників інтелігенції, які привертали увагу до захисту Літнього театру в центрі Одеси і посприяв тому, щоб на території театру не збудували торговельний центр.

Устименко додав, що у 2013 році Бабичу через його діяльність спалили квартиру.

Громадське телебачення

одеса кримінал будівництво

Знак гривні
Знак гривні