Пальне дорожчає не завжди. Автогаз дешевший, ніж понад рік тому, бензин на рівні (ІНФОГРАФІКА)

Якщо розібратися, пальне дорожчає сезонно, але не постійно. Ми візуалізували дані про середні ціни на заправках на бензин А-95, дизельне пальне й автомобільний газ.

Бензин А-95 звичайний коштував 28.43 грн у січні 2018 року й коштує 28.47 зараз.

Дизельне пальне поступово наздогнало в ціні бензин, від листопада й досі криві практично однакові з А-95 (звісно, А-92 дещо дешевший, А-95 преміум дещо дорожчий - але рух кривих збігається повністю).

А от автогаз навіть подешевшав і після осіннього підйому впав нижче за ціну річної давнини й на даний момент продовжує дешевшати. У січні 2018 року він коштував 12.81, а сьогодні, 14 лютого 2019 року - 10.58 грн.

Повні дані кожного дня, з додатковими А-92 та А-95 преміум, а також із розбивкою за регіонами чи за брендами заправок, за бажання можна подивитись у вигляді таблиць на сайті minfin, який здійснює моніторинг.

Але таблиці важко й довго оцінювати - тому ось інтуїтивно зрозуміла з першого погляду візуалізація за цілий 2018 рік та початок 2019 року:

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

порошенко бойко вибори-19 зеленський тимошенко інфографіка гриценко

Знак гривні
Знак гривні