Невеликі доходи і величезні заощадження. Хто з топових кандидатів багатший (ІНФОГРАФІКА)

Ми перевели у гривні й підсумували дані про гроші кандидатів у Президенти разом із їхніми сім'ями - відповідно до поданих декларацій.

Ми складали суму доходів разом із дружинами й чоловіками, оскільки у багатьох майже все записано на родичів, а не на самого кандидата. Та й то в деклараціях - лише найближчі.

Як нагадує видання РБК, наразі кандидати у президенти подали декларації про доходи за 2017 рік, оскільки декларації за 2018 рік чиновники зобов'язані скласти та подати тільки до 1 квітня.

Окремо вони зазначали також "заощадження".

Окремо дохід найбільший у Бойка - а якщо точніше, то у його дружини (про це нижче).

Заощадження офіційно найбільші у Порошенка, як уже було сказано. А найбідніший за всіма параметрами Гриценко - але й той при порівняно мізерних доходах (та й ті переважно - дружини) назбирав кілька мільйонів заощаджень, а також надбав чотири квартири, два автомобілі й навіть гідроцикл.

Окремо слід звернути увагу: в усіх кандидатів, окрім Зеленського, чоловіки-дружини заробляють левову частку зараз:

Крім грошей, у кожного є по кілька квартир і кілька машин (РОЗБИВКА)

Ми рахували цифри саме з цієї розбивки, перевівши всі долари та (у випадку Бойка) російські рублі у гривні за сьогоднішнім курсом.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

порошенко бойко вибори-19 зеленський тимошенко інфографіка гриценко

Знак гривні
Знак гривні