Депутата Рибалку (партія Ляшка) офіційно підозрюють у державній зраді

Проти народного депутата Рибалки відкрито кримінальне провадження за підозрою в державній зраді. Депутата також підозрюють у торгівлі з "ДНР" і "ЛНР" та відмиванні грошей.

Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за фактом можливої державної зради депутата Верховної Ради Сергія Рибалки (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) в частині співпраці зі спецслужбами Росії. Про це повідомило агентство "Українські новини" з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах.

"Народний депутат Рибалка, маючи в Липецьку Російської Федерації у власності сім'ї підприємства, можливо, співпрацює зі спецслужбами РФ, чим завдає шкоду суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності, а також економічній та інформаційній безпеці України", - сказано в повідомленні.

Справу проти депутата було відкрито 18 січня. Крім того, 17 січня 2019 року стосовно Рибалки порушили ще дві справи: за підозрою в торгівлі з окупованими територіями ("ДНР" і "ЛНР"), а також у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом у 2017 році (ст. 110-2 і ст. 209 Кримінального кодексу).

Лівий берег

кримінал Рада ляшко Рибалка росія

Знак гривні
Знак гривні