Ера паперових звітів і безконтрольності на держпідприємствах закінчилася. Тепер усі здаватимуть електронну звітність

З нового року запущена єдина база автоматизованого збору, аналізу та зведення фінансових звітів та інформації про фіскальні ризики державних підприємств в електронному вигляді. І від 11 січня використання стало обов’язковим.

Про це повідомив замміністра економічного розвитку Макс Нефьодов.

Як держпідприємства звітували і подавали фінплани? Посилали в один з 84 органів управління паковани паперу, прошиті нитками, а ті - в Мінекономіки. Потім ці папери розшиваються і цифри передруковуються в Ексель. А потім ми отримуємо (або не отримуємо) щось. Аналізувати це неможливо, ба навіть кількість підприємств, які звітують, плаває.

Проактивно реагувати і попереджувати проблеми неможливо. Не тільки суспільство, але й Кабмін по деяким «героям промисловості» не знає геть нічого про стан справ. Звіти по топ-100 держкомпаній міністерство зводить вручну і з затримкою. Замість інтелектуального аналізу десятки людей займаються складанням чисел в стовпчики.

Тепер цьому настав край!

З нового року запущена єдина база автоматизованого збору, аналізу та зведення фінансових звітів та інформації про фіскальні ризики державних підприємств в електронному вигляді! Роздані тисячі ключів, проведена купа навчань, сотні компаній вже працювали в ній ще минулого року добровільно - і ось з 11 січня використання стало обов’язковим після спільного наказу Міністерства економічного розвитку та Міністерства фінансів! Папір no more!

фінанси технології реформи

Знак гривні
Знак гривні