ЦВК таки зареєструвала підсудного Насірова кандидатом у Президенти

Центральна виборча комісія на своєму засіданні 21 січня зареєструвала двох нових кандидатів у президенти. Ними стали колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров і депутат Верховної Ради Олександр Шевченко.

Про це пише Лівий берег

Ще одному претенденту на ім'я Володимир Василенко відмовили в реєстрації, тому що він вніс 25 гривень застави замість належних 2,5 млн гривень.

Насіров балотується як самовисуванець. Він був на засіданні комісії й отримав посвідчення кандидата з рук голови Центральної виборчої комісії України Тетяни Сліпачук.

Насіров до 2014 року працював в інвестиційному бізнесі та деякий час був заступником голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України. Восени 2014 року став депутатом Верховної Ради за списком партії "Блок Петра Порошенка". До травня 2015 року очолював податковий комітет Верховної Ради.

5 травня 2015 року Насірова призначили на посаду голови Державної фіскальної служби за результатами відкритого конкурсу. 31 січня 2018 року Насірова звільнили у зв'язку з наявністю в нього британського громадянства. В середині лютого він подав позов про незаконність звільнення, Окружний адмінсуд Києва задовольнив його 11 грудня 2018 року.

Кандидат у президенти Насіров

Насіров - підсудний. Його звинувачують у зловживанні владою і службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України) та службовому підробленні (ч.1 ст.366 КК).

Іншими зареєстрованими кандидатами в президенти є:

Балашов Геннадій, партія "5.10"
Богомолець Ольга, самовисуванка
Гриценко Анатолій, партія "Громадянська позиція"
Каплін Сергій, Соціал-демократична партія
Купрій Віталій, самовисуванець
Мураєв Євген, партія "Наші"
Наливайченко Валентин, партія "Суспільно-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість"
Садовий Андрій, партія "Самопоміч"
Скоцик Віталій, самовисуванець
Шевченко Ігор, самовисуванець

Лідери соцопитувань наразі не реєструвалися

маразм вибори-19 насіров кримінал

Знак гривні
Знак гривні