У Хмельницькому шпигунка отримала шість років ув’язнення за підготовку теракту проти ЗСУ

Жительку Хмельницького, яка передавала інформацію російському бойовику й готувала теракт, засудили до шести років ув’язнення. Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на вирок від 27 грудня 2018 року, - передає Новинарня.

У 2017 році жінка адмініструвала групу в соцмережі “Однокласники”, де розміщувала інформацію з метою виправдання агресії РФ проти України, підтримувала діяльність сепаратистських формувань та рухів, які діють на території Луганської та Донецької областей України.

Також її визнали винною у державній зраді (надання представнику іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України).

У січні 2017 жінка у соцмережі “Однокласники” розпочала листування із громадянином Росії.

Він мав військову підготовку і проходив службу в повітряно-десантних військах Міноборони РФ, закінчив Голіцинський прикордонний інститут Федеральної служби безпеки Росії за напрямами оперативно-розшукова та прикордонна діяльність, брав участь у військових компаніях РФ на території Чечні та АР Крим і з 2014 року перебуває на окупованій території Луганської та Донецької областей.

Від представника РФ обвинувачена отримала завдання щодо підтвердження місця проживання українського військовослужбовця із 8-го полку спеціального призначення (м. Хмельницький).

Зокрема вона мала сфотографувати будинок, під’їзд та квартиру українського військового.

Також їй дали завдання — налагодити зв’язки з військовослужбовцями Хмельниччини. Зокрема, мова йде про військових із 19-ї ракетної бригади, 8-го полку спеціального призначення та з працівників Шепетівського ремонтного заводу.

Наприкінці лютого 2017 жінка намагалася завербувати українського військовослужбовця, показуючи йому листування з представником РФ, але отримала відмову.

Обвинувачена збирала інформацію щодо проведення так званого “третього майдану”, щодо кількості людей на мітингах, складу учасників, вимог мітингувальників, переліку організацій і т.д.

2 березня 2017 року жінка з власної ініціативи повідомила представнику РФ про переліт чотирьох вантажних військових літаків у напрямку південного сходу.

Згодом вона погодилась допомогти у здійсненні теракту проти українських військовослужбовців. Засуджена планувала зберігати вибухівку у себе вдома.

“Вибухівку передали рейсовим мікроавтобусом сполученням “Бендери – Одеса”. Саморобний вибуховий пристрій був замаскований у пачці з-під кави, яку разом з продуктами харчування та речами помістили до сумки. Працівники затримали жінку в день, коли вона отримала зазначену сумку”, – сказано в повідомленні.

До слова, у вироку зазначається, що обвинувачена є уродженкою Росії і росіянкою за національністю.

За скоєне суд призначив остаточне покарання у вигляді шести років позбавлення волі.

армія тероризм кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні