Хакери могли отримати доступ до листування політиків під час візитів депутаток Ді Лінке до Росії

У Німеччині затримали, а потім відпустили хакера, винного у витоку даних сотень німецьких політиків.

20-річний студент, який зізнався у скоєному після обшуку й арешту, був відпущений на свободу за умови співпраці зі слідством, - передає УНН із посиланням на Ройтерс.

Повідомляється, що хакер живе з батьками і навіть не є комп’ютерним експертом, проте йому якимось чином вдалось обійти систему безпеки й заволодіти персональними даними сотень німецьких політиків, зокрема, канцлера Ангели Меркель.


Зламана республіка – хтось виклав данні та листування сотень німецьких політиків і журналістів в Інтернет

У мережі опинилися дані кількох сотень депутатів Бундестагу, місцевих парламентів, депутатів Європарламенту, чиновників та журналістів державних каналів

"Обвинувачуваний заявив, що був роздратований публічними заявами політиків, журналістів та громадських діячів", - зазначив прокурор Георг Унгефюк, коментуючи мотивацію студента.

Слідство заявило, що хакер діяв самостійно й не пов'язаний зі спецслужбами - водночас, Дойче Велле пише, що злам міг початися зі зламу даних депутаток Ді Лінке, які їздили в Росію.

Поки відомства в Німеччині допитують того 20-річного хакера, в пресу почали звертатись постраждалі й розповідати свої історії, - пише автор "Текстів" Антон Павлушко.

Виявилось, що в жовтні 2018-го року дві депутатки від партії Лівих побували в Росії.

Депутат земельного парламенту Тюрінгії Карола Штанге (Karola Stange) поїхала на чотири дні до Калінінграду.

Поки вона ходила з делегаціями, хтось зламав її пошту, facebook та whatsapp, та почав постити від її імені.

Вона зі своїми помічниками одразу почала міняти паролі і т. п. Особливої уваги на це вони не звернули, але її листування було в останньому хакерському зливі. Збіг.

Типова зупинка в дорогому готелі, користувалась там wlan - все як завжди. Але в Росії.

Інша депутатка від Лівих земельного парламенту Саксонії-Анхальт Єва фон Ангерн (Eva von Angern) на запрошення фонду Рози Люксембург поїхала до Москви та Волгограда.

Через місяць хтось зламав її аккаунт в facebook. А її листування було в останньому dataleaks.

І от теж так збіглося, що вона була в Росії.

німеччина безпека росія інтернет хакери

Знак гривні
Знак гривні