Вибух газу в російському Різдвяному

Біля селища кубанських газпромівців з питомою :) назвою "Різдвяний" (поруч, що характерно, розташована станиця Рождєствєнская) в п'ятницю, 13 листопада пролунав вибух газу, внаслідок якого у полі спалахнув гігантський смолоскип висотою під 100 метрів.

"Представьте, лежите вы на пляже у моря. Солнышко светит, тишина, прибой ласково шелестит, из всех громких звуков только призывы "Хурчхеллу берем!". Вокруг благодать и спокойствие. Лениво открываете глаза и видите - на вас движется ЦУНАМИ! - так описує свої враження один із очевидців вибуху. - Вот примерно такое же чувство я пережил, когда на моих глазах, буквально в километре от нас, взвился всполох пламени высотой метров 50-т. Огромное зарево, как ядерный гриб, затмило целый кусок горизонта!"

Поруч розташоване одне з найбільших у Росії підземних газосховищ - Північно-Ставропольське. Чутки про те, що вибух відбувся на газосховищі і його ледь не організували українські спецслужби, наразі не підтвердилися - за офіційними даними, вибухнуло не газосховища, а газопровід.

Офіційно причиною вибуху називають корозію газопроводу. Вогонь вже згас - після того, як було припинено подачу газу.

відео газ газпром аварія росія

Знак гривні
Знак гривні