Після загибелі підлітків у Польщі перевірили майже дві сотні ігрових кімнат. Більшість не відповідала правилам безпеки

У Польщі після пожежі у квест-кімнаті, де загинули п’ятеро 15-річних дівчат, терміново закрили ще 13 ігрових кімнат. Пожежна служба провела перевірку 178 ігрових кімнат в країні, повідомляє Громадське із посиланням на Польське радіо.

Комендант Державної пожежної служби Польщі Лешек Суський розповів, що зі 178 перевірених квест-кімнат 129 не відповідали всім правилам безпеки, а 13 негайно закрили.

«Тільки ці 178 об’єктів мали чинну економічну діяльність. Хочу підкреслити, що було 480 порушень правил евакуації з цих «ескейп-румів» — маю на увазі довжину і ширину евакуаційних коридорів, їх прохідність. У тій квест-кімнаті в Кошаліні, де сталася трагедія, взагалі не було ніякої можливості відкрити двері кімнати, в якій зайнялася пожежа», — розповів Суський.

Також відомо, що правоохоронці затримали власника квест-кімнати, де сталася пожежа, прокуратура розпочала слідство.

Нагадаємо, 5 січня у польському місті Кошалін п'ятеро дівчат-підлітків загинули в пожежі під час проходження квест-кімнати «Escape Room». Від пожежі також постраждав 25-річний чоловік, його з опіками забрали до лікарні. Експертиза встановила, що причиною смерті дівчат стало отруєння вуглекислим газом. Причина пожежі наразі встановлюються. Після інциденту повідомлялося, що пожежна служба по всій Польщі проведе перевірки ігрових кімнат.

польща пожежа

Знак гривні
Знак гривні